
אובדן כושר מיני בגיל העמידה ואיך מתמודדים
גיל העמידה מביא איתו שינויים פיזיולוגיים ורגשיים שונים. הגוף כבר לא מה שהיה, העייפות גוברת והגוף מייצר פחות ופחות טסטוסטרון (ההורמון הגברי). כל אלה יכולים לפגוע בחשק המיני ואפילו לגרום לאין אונות זמנית.
גיל המעבר בגרסתו הגברית יכול להיות מלווה בתסמינים שונים - יש מי שמדווחים על דיכאון או עצבות בעוד שאחרים מתקשים להתמקד, סובלים מנדודי שינה, חווים ירידה במסת השריר, מתמודדים לפתע עם הזעות לילה, מפתחים גניקומסטיה (שגשוג של שד אצל גברים) או מגלים שיש אצלם ירידה בצפיפות העצם.
הפרעות בתפקוד המיני שבאות עם הגיל
השינויים ההורמונליים פוגעים בתפקוד המיני של גברים רבים וגורמים לבעיות זקפה זמניות או חלקיות, שבאות לידי ביטוי בחוסר יכולת לתפקד או זקפה שלא נמשכת מספיק זמן.
מרבית הגברים סובלים מבעיות אלה החל מגיל 50, אבל יש גברים שיחוו קשיים גם בגיל מוקדם יותר.
אבל, לפני שתגיעו למסקנה הפזיזה שחיי המין שלכם נגמרו, כדאי שתדעו שיש לכם מה לעשות בנידון.
אין אונות זמנית יכולה להיות סימן למצבים בריאותיים רחבים יותר ולכן, בשלב הראשון מומלץ לעבור בדיקות רפואיות. הבדיקות יעזרו לכם לברר אם מצבכם נגרם ממחלות רקע או מצבים רפואיים כמו סוכרת, כולסטרול גבוה, מחלות לב ולחץ דם גבוה.
לרוב, בגיל העמידה נהוג לעבור:
- בדיקות דם כדי לברר את רמות הטסטוסטרון, השומנים ועוד
- בדיקת א.ק.ג לזיהוי של בעיות לב
- אולטרסאונד כדי לאבחן בעיות בזרימת הדם
- בדיקת שתן, לקביעת רמות הסוכר בדם
התוצאות של בדיקות אלה יכולות לעזור לכם להבין מה מפריע לכם ליהנות מחיי מין איכותיים יותר.
חשוב להבין שבגיל המעבר, יותר מכל תקופת חיים אחרת, סגנון החיים משפיע בצורה מובהקת על התפקוד המיני, בין אם זה עישון, שתייה מופרזת של אלכוהול וקפאין, או חוסר פעילות גופנית.
תפריט עשיר בערכים תזונתיים ועיסוק קבוע בפעילות גופנית יכולים לעזור לכם להחזיר את האנרגיות שאבדו וכך גם לשפר את התפקוד המיני שלכם.
הטיימינג הנכון ואורח חיים מאוזן
כדאי לעקוב גם אחרי שינויים בזקפה ובעוצמתה, ולהבין מתי הזמן הנכון לקיים יחסי מין – בשעות הבוקר או הערב.
מומחים ממליצים לגברים בגיל העמידה לאמץ לא רק הרגלים בריאים, אלא גם אורח חיים רגוע יותר, כדי שיוכלו להמשיך ליהנות ממיניות טובה. בין היתר, זה יכול לכלול מקלחת חמה לפני קיום יחסי מין, הסדרת השעון הביולוגי בעזרת הקפדה על שעות שינה קבועות ותרגול של טכניקות הרפיה, מדיטציה ונשימות.
מומלץ גם לשתף את הפרטנרית או הפרטנר שלכם במה שעובר עליכם, כדי שתוכלו להתמודד יחד עם האתגרים עד שיימצא האיזון הנכון שיאפשר לכם הנאה מינית משותפת.
לבסוף, מומלץ גם להתייעץ עם אורולוגים, פסיכולוגים ותזונאים כדי למצוא את הטיפול המתאים ביותר. אם הוחלט על טיפול תרופתי, לפני הכול הבינו את כל תופעות הלוואי האפשריות של התרופות ואולי כדאי גם לנסות תרופות טבעיות בשלב הראשון.